De echtscheidingsadvocaat

In voor- en tegenspoed en tot de dood ons scheidt... Ooit hebben jullie elkaar beloofd om altijd samen te blijven, maar helaas komt het toch vaak voor dat de werkelijkheid anders is. Hier kunnen heel veel verschillende redenen voor zijn. Vaak neemt een van beiden de beslissing om te scheiden, maar soms wordt dit ook door beide partijen besloten. Het zou fijn zijn als jullie op een goede manier uit elkaar kunnen gaan, zeker als er kinderen in het spel zijn. Jullie zullen elkaar dan de rest van jullie leven nog regelmatig tegen komen of zelfs nodig hebben. Als jullie dan nog goed met elkaar door een deur kunnen, dan zou dat dus erg fijn zijn. Neem daarom een goede echtscheidingsadvocaat in de arm. Hij of zij kan de zaken goed afwikkelen voor en met jou.


Echtscheidingsadvocaat

Jullie kunnen er voor kiezen om samen een mediator in de arm te nemen. Deze regelt de scheiding met en voor jullie. Jullie gaan samen naar gesprekken met hem of haar. Willen of kunnen jullie dit (nu even) niet samen, dan is het beter om allebei een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. De advocaat behartigt jouw belangen. Hij of zij bespreekt met jou wat jouw wensen zijn. Daarna neemt de advocaat contact op met de advocaat van jouw ex-partner. Zij proberen samen met jullie om alles af te wikkelen. Lukt dit niet, dan zal de gang naar de rechtbank gezet moeten worden. In dit geval beslist de rechter over een aantal zaken. De scheiding zal hierna uitgesproken worden. Als jullie bij de rechter aankloppen, dan beslist de rechter dus over een aantal zaken. Jullie hebben het dan dus niet meer zelf in de hand. Daarom is het wenselijk om deze stap voor te blijven en samen in (goed) onderling overleg te beslissen over alles. Jullie hebben dan samen alles in de hand. Soms zal de een zijn of haar zin krijgen, voor het volgende punt de ander en voor nog een ander punt zal wellicht de middenweg gekozen moeten worden. Dit is wel het beste. 


Ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben, dan is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Jullie advocaten of mediator kan jullie hier uiteraard ook bij helpen. In dit ouderschapsplan staan zaken zoals de omgangsregeling, alimentatie, hoe jullie omgaan met verjaardagen, feestdagen en vakanties, etc. Ook staat hier in vermeld wie de kleding koopt voor de kinderen, wie met hen naar de kapper gaat, wat jullie moeten doen als een kind ziek wordt etc. Dit ouderschapsplan moet elk jaar opnieuw bekeken worden en dan kunnen er eventueel ook zaken aangepast of aangevuld worden.  Scheiden kan soms niet voorkomen worden. Het kost veel geld, tijd en ook veel verdriet. Regel de zaken goed, dit voorkomt later veel onduidelijkheden.

Benieuwd naar echtscheidingsadvocaat die jou met daad en advies kan bijstaan? Kijk dan Van Andel Advocatenkantoor te Utrecht.


Delen